zaterdag 9 mei 2009

Autonome Kameraden tegen drugs!

Dit is de tekst van het pamflet dat bij de actie tegen drugs werd uitgedeeld.

De jongste jaren is het aantal mensen dat zich moet laten behandelen voor een cannabisverslaving met bijna 50 procent toegenomen. Cannabis is dus zeker een erg verslavend product te noemen, zo blijkt eens te meer uit een recent rapport van de  Vlaamse drugcentra.

En uiteraard blijft het niet bij een joint. Na een tijdje begint een overgrote meerderheid van de cannabisgebruikers te experimenteren met xtc, cocaïne en nog zwaardere drugs, een fenomeen wat men toepasselijk het ‘stepstone-effect’ noemt.

Het spreekt voor zich dat het huidige gedoogbeleid hier een verpletterende verantwoordelijkheid voor draagt. De cijfers bewijzen zwart op wit dat het gedoogbeleid een compleet omgekeerd effect heeft, en net mensen aanzet tot druggebruik.

De Autonome Kameraden staan hier vandaag clip_image002om aan te klagen dat organisaties zoals de vzw ‘trekt uw plant’ openlijk drugs promoten. Er bestaat niet zoiets als softdrugs, drugs zijn drugs! Wij leven in een systeem waarin dergelijke verenigingen en acties als normaal beschouwd worden. Dit klimaat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, meer bepaald via de talloze ‘rapmuzikanten’ die oproepen tot druggebruik en zelfs drugs gebruiken in hun muziekvideo’s. Dergelijke clips zijn schering en inslag op de Vlaamse muziekzenders, waardoor deze zich mee schuldig maken aan het aanzetten tot druggebruik bij onze jeugd.

Wij eisen dan ook dat het huidige wanbeleid plaats ruimt voor een echte, doortastende politiek, die geen plaats biedt aan druggebruik en organisaties zoals ‘trekt uw plant’!

http://autonomekameraden.blogspot.com