zondag 16 juni 2013

EU-landen versoepelen asielbeleid en worden binnenkort overspoelt met asielzoekers

Na jarenlange onderhandelingen zijn de 27 ministers van Binnenlandse Zaken van de Europese Unie het eens geworden over een gemeenschappelijk asielbeleid. Asielzoekers krijgen nog meer rechten, de asielprocedure wordt fors verkort en minderjarige asielzoekers zullen beter worden beschermd. Vluchtelingenorganisaties waren weer eens teleurgesteld, zij hadden namelijk op een nog veel verdergaande versoepeling gehoopt.

Asielzoekers krijgen vanaf de tweede helft van 2015 in heel de EU dezelfde rechten. De asielprocedure mag dan nog maar maximaal 6 maanden duren. Minderjarige asielzoekers krijgen recht op onderwijs van ons belastinggeld. Asielzoekers krijgen meer inspraak, mogen minder snel worden opgepakt, mogen na 9 maanden een baan zoeken en krijgen betere gezondheidszorg op kosten van het volk. De regel dat een asielzoeker alleen in het eerste EU-land waar hij binnenkomt asiel mag aanvragen (de zogenaamde Dublin-verordening) blijft overeind.

De basis voor het gemeenschappelijke asielbeleid werd al 14 jaar geleden afgesproken op een corrupte elite top in Finland. Sindsdien is er moeizaam onderhandeld over iedere regel en afspraak. Vluchtelingenorganisaties zijn niet tevreden en willen dat er nog meer geld van het volk ingestoken wordt. Bijvoorbeeld Pro Asyl vindt dat de verbeteringen niet ver genoeg gaan. De EU-Commissie vindt juist dat de bescherming van asielzoekers duidelijk wordt verbeterd.


De nieuwe afspraken gelden alleen voor asielzoekers die om politieke of religieuze redenen worden vervolgd. Armoede-immigranten, die enkel vanwege economische redenen hun land will
en verlaten, vallen er buiten. In 2012 kreeg de EU 330.000 asielaanvragen te verwerken, waar er 70.000 van werden ingewilligd.

Duitsland heeft er wel voor gezorgd dat de zogenaamde luchthavenbehandeling overeind is gebleven. Hiermee kunnen asielzoekers waar de aanvraag overduidelijk geen enkele kans maakt weer snel worden uitgewezen. Om criminele asielzoekers beter te kunnen bestrijden krijgen politie en justitie beschikking over de databank Eurodac, waar de vingerafdrukken van asielzoekers drie jaar lang worden bewaard. Natuurlijk weet elke gemiddelde Vlaming dat dit geen oplossing is voor de steeds maar groter wordende problemen van de gefaalde multiculturele samenleving.

Dietse Revolutionair