zaterdag 28 maart 2009

NSV! Betoging 26 maart

Onder de slogan Vlaams, sociaal en nationaal trok AK mee naar Leuven om de jaarlijkse NSV! betoging bij te wonen. Dit is sowieso een vaste afspraak in de agenda van de nationalistische militant, zeker omdat ook antifa en de flikken altijd op de afspraak zijn.

Het was dit jaar niet anders. Aan deze NSV! betoging namen ongeveer 500 nationalisten deel, aan de tegenbetoging ongeveer 600. Een immense politiemacht schermde de tegenbetoging af van de NSV! betoging en omgekeerd.

Opvallend is de verdeeldheid bij antifa. Blokbuster probeert zich officieel te distantiëren van groepjes anarchisten die vernielingen aanrichtten in de buurt van het station, onder meer aan een bank. “Het moet gedaan zijn om iedereen extreem-links te noemen en over één kam te scheren. Dit soort groepjes zal niets opbouwen. Wij mobiliseren en proberen een alternatief op te bouwen.” Helemaal geweldloos was de geweldloze tegenbetoging dus wééral niet. Pepperspray en het waterkanon werden ingezet tegen het antifascistisch gespuis. (http://indymedia.be/nl/node/32373)


Het Nieuwsblad schrijft: “Dat door toedoen van een handvol hardliners de boodschap die de manifestanten willen uitdragen nog maar amper gehoord wordt, is spijtig.”
“Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen enerzijds de vreedzame, strijdbare en politiek gemotiveerde betoging en anderzijds de relshoppers en gefrustreerde pubers van het anarchistisch front.” Tito
Onze boodschap werd wel uitgedragen, wij zijn namelijk allemaal hardliners.
Met deelname aan deze geslaagde betoging sluiten wij de anti-antifamaand bijna af.

Antifa kijkt al volop uit naar de betoging van volgend jaar in Antwerpen. Wij ook. ‘t Stad is van ons!

Vrij, sociaal en nationaal !

 

 

De flikken hadden nog zo gevraagd geen vuilniszakken buiten te zetten…