maandag 9 maart 2009

Succesvolle betoging in Maastricht

 

04.03.2009 – Zondag 1 maart vond er een gezamenlijke betoging van Voorpost Nederland en Voorpost Vlaanderen plaats in het Nederlandse Maastricht. De betoging was gericht tegen het drugsbeleid van de Nederlandse regering en het semi-drugsbeleid van de Vlaamse overheid.

Aangezien ook wij ons hevig verzetten tegen het huidige gedoogbeleid en de zweem van straffeloosheid die er heerst inzake drugscriminaliteit, was er onder de meer dan 300 manifestanten ook een delegatie Autonome Kameraden aanwezig.

Wat viel te verwachten, gebeurde. Bij een tussenstop net over de Nederlands grens werden we belaagd door zelfverklaarde ‘anti-fascisten’. Op dat moment waren er slechts 3 agenten aanwezig, en kwam het tot een confrontatie. De nationalistische demonstranten bleven als één blok staan en sloegen het tuig terug. Toen deze noodgedwongen hun aftocht moesten blazen, gooiden de lafaards nog enkele stenen in onze richting. Eén Voorposter raakte lichtgewond door een steen op het hoofd.

Op de eigenlijke betoging in de Maastrichtse binnenstad vonden er geen verdere incidenten plaats. Elders in de stad vielen de ‘anti-fascisten’ de politie aan, en vernielden ze een politiecombi. Toen onze bussen terug richting Vlaanderen vertrokken, werden we opnieuw bekogeld met allerlei projectielen. De Nederlandse politie arresteerde ter plekke tien amokmakers en heeft aangekondigd verdere arrestaties te zullen verrichten op basis van videobeelden.

Conclusie: de betoging was absoluut geslaagd, en dit om verscheidene redenen. Allereerst het aantal actievoerders, dat boven de 300 personen uitsteeg. Voor het eerst sinds lange tijd hielden nationalisten in Nederland een betoging met een dergelijk grote opkomst. Het geringe aantal ‘tegenbetogers’ – slechts 200 man – is ook een teken aan de wand, zeker als je weet dat de ‘verdraagzame anti-fascisten’ actief hebben zitten ronselen in Nederland, Vlaanderen en zelfs Duitsland. We hebben ook aangetoond dat we ons niet uit ons lood laten slaan door elke vorm van intimidatie of agressie, en dit door vreedzaam te betogen en als één nationalistisch blok het op te nemen tegen het tuig dat ons dacht terug te dringen.

Dit is dan ook waar het voor de Autonome Kameraden om draait: als één blok de strijd aangaan voor onze idealen, en tegen alles en iedereen die ons de kop wil indrukken!