maandag 27 april 2009

Autonome kameraden in “Ons Verbond”

Begin dit jaar werd de opmerkelijke nieuwe jongerenorganisatie Autonome Kameraden (AK) gesticht, bestaande uit jongeren die niet aangesloten zijn bij een of andere beweging en zich situeert buiten partijpolitiek, obscure rechts-radicale clubjes, Vlaamse Beweging en salonnationalisten. Politieke partijen denken immers alleen op korte termijn en geven ook hun programma op zodra ze een of ander postje kunnen innemen. Verder zijn links en rechts - zoals het Gentse KVHV reeds sinds ca. 1970 propageert - achterhaalde begrippen, waarvan nagenoeg niemand nog de exacte betekenis kent.

AK wil niet geassocieerd worden met groeperingen waarvan alleen al de naam afkeer oproept bij de meeste mensen. Het is een autonome organisatie, die dus zelfstandig en onafhankelijk werkt. AK reageert tegen het steevast belachelijk maken van de enkeling die het aandurft zijn stem te verheffen. Zo’n mensen worden immers door media en politiek bespot, gemarginaliseerd, vervolgd, opgesloten of - in het uiterste geval - vermoord. Vanwege de teloorgang van het politieke systeem wil AK een sterke, ongebonden en anti-internationalistische oppositie zijn, die opkomt voor de rijke Europese cultuur en geschiedenis en voor het gezin als basis van onze samenleving. Dit impliceert uiteraard dat AK zich kant tegen de NAVO, die een manier is om de heerschappij van de VS over de wereld te bestendigen.

Door als ‘zwart blok’ naar buiten te komen beschermt AK de identiteit van zijn actievoerders tegen externe aanvallen en toont het zich duidelijk als één hechte groep gelijkgezinden aan de buitenwereld. Als symbool hanteert het AK het Gaffelkruis, een symbool uit de Steen-en Bronstijd, dat het verwerken van een gedachte tot een daad verzinnebeeldt. Dit werd gekozen omdat AK trots is op het culturele erfgoed van de Europese volkeren en omdat dit verwoordt dat idealen in daden omgezet moeten worden.

Naar aanleiding van de jaarlijkse laster-en haatcampagne van Antifa aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen in de aanloop naar hun eveneens jaarlijkse anti-NSV-betoging, waarbij onwetende studenten de mening van Antifa opgedrongen wordt, riep AK de voorbije maand maart uit tot anti-Antifa-maand. Dit uitte zich door diverse acties tegen Antifa. Het AK streeft immers naar vrije meningsuiting voor iedereen, behalve voor wie zijn mening wil opdringen. Niet voor niets is een van hun slogans: ‘Kies uw mening zelf, laat ze niet opdringen door Antifa!‘.

Op 17 maart 2009 organiseerden de extreem-linkse Actief Linkse Studenten een bijeenkomst over de - compleet achterhaalde - ’strijd tegen extreem-rechts’ in een auditorium van de Universiteit Antwerpen. AK hing als reactie aan het universiteitsgebouw een spandoek op met de slogan ‘Geen Antifa aan onze universiteit! Autonoom Verzet‘, zoals Antifa zelf regelmatig zogezegd ‘anti-fascistische’ spandoeken ophangt aan universiteitsgebouwen. Verder nam AK met 25 man in de zaal plaats om te komen luisteren naar de uiteenzetting. De slechts 10 aanwezige ALS’ers trokken vanzelfsprekend grote ogen, weigerden te beginnen spreken en contacteerden volkomen wanhopig zelfs de politie. Deze laatste kon uiteraard niets doen aangezien er van de 25 AK’ers - in tegenstelling tot de vaak zeer gewelddadige acties van Antifa - geen enkele dreiging uitging: zij kwamen namelijk alleen maar luisteren. Hiermee paste AK de indoctrinatietechnieken van Antifa toe op Antifa zelf, waarmee het dus een koekje van eigen deeg kreeg. Antifa bleef echter weigeren: “We spreken niet, want er zitten fascisten in de zaal”. Bijgevolg restte hen niets anders dan met de staart tussen de benen af te druipen.

Op 7 april 2009 kwam de extreem-linkse coryfee Jos Geysels in het Hasseltse cultureel centrum spreken over ontwikkelingssamenwerking in de Derde Wereld. Een AK-afvaardiging was present om te protesteren onder het motto ‘Eigen armen eerst!‘, waarmee AK er wou op wijzen dat armoede ook nog bij ons bestaat in de vorm van de zogenaamde Vierde Wereld. Waarom immers eerst gaan helpen in verre landen, terwijl er in de eigen steden en dorpen nog mensen in zwarte armoede leven? AK bedoelt dit tevens als signaal naar de conformistische conservatieven en nationalisten in Vlaanderen, die maar al te vaak de sociale thema’s vergeten! AK komt immers op voor iederéén in onze samenleving en dus ook voor de zwakken: armoede bestaat namelijk ook bij ons …

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

De auteur van dit artikel wenst anoniem te blijven.

Ons Verbond, jaargang 68, lente 2009