woensdag 8 april 2009

Verslag actie 7 april

Begin april werd AK getipt door kameraad “de bockenreyder” dat Jos Geysels kwam praten in Hasselt over ontwikkelingssamenwerking in de 3de wereld. Dit konden we niet laten voorbij gaan zonder een actie. Dus trok er een AK-delegatie naar het cultureel centrum van Hasselt op 7 april, om samen met kameraad “de bockenreyder” te protesteren. Met de slogan “Eigen armen eerst!” wou AK de nadruk leggen op een punt uit onze beginselverklaring, namelijk dat armoede ook nog bij ons bestaat, de zogenaamde 4de wereld. Waarom eerst gaan helpen in verre landen, terwijl er in de eigen steden en dorpen nog mensen omkomen van de honger?

Gewapend met een spandoek voerden we actie voor het cultureel centrum. Verschillende voorbijgangers gaven positieve reacties. Een tijdje later werd ook Jos Geysels afgezet aan het cultureel centrum, met een dwaze grijns op zijn gezicht liep hij voorbij het spandoek, zonder er enige aandacht aan te schenken.

Met deze actie wil AK nog eens de nadruk leggen op de sociale thema’s die door de traditionele beweging nogal eens vergeten worden...

Terwijl figuren zoals Jos Geysels de wereldverbeteraar uithangen schenken ze geen aandacht aan hun eigen achtertuin. Met deze actie willen we laten zien dat wij als autonome nationalisten opkomen voor iedereen in onze samenleving, wij vinden ons niet beter dan de rest en nemen het dus op voor de zwakken in onze samenleving!

Armoede bestaat ook bij ons!

De Leider

DSCN0099