donderdag 8 oktober 2009

Anti-antifa in Gent


Op dinsdag 6/10 vond in Gent een debat plaats, georganiseerd door de Gentse NSV!-afdeling. Vorig jaar waren enkele van onze kameraden betrokken bij pogingen om een gelijkaardig debat te laten doorgaan, ondanks de antifa-bezetting van de Blandijn. Met die herinnering nog in het geheugen trok AK dit jaar met een delegatie naar Gent. Vanop de trein zagen we het waterkanon en de overvalwagens al staan, het was duidelijk de flikken hadden hun lesje geleerd en lieten duidelijk blijken dat ze niet meer dezelfde fouten gingen maken als het jaar ervoor. We hadden dit verwacht, dus gingen we in Gent zelf de banden tussen de extreme anarchisten/krakervleugel en de antifa-studentenclubs testen. We zijn dan ook snel tot de conclusie gekomen dat de "brave" gezichten naar de buitenwereld toe, rechtstreeks in contact staan met anarchisten van de extreemste vleugel. De betrokken antifa's zullen wel weten hoe we dit onderzocht hebben.
Het debat zelf was ondertussen doorgegaan zonder incidenten, mede dankzij de massale flikkenaanwezigheid.
Later die nacht, heeft de antifa dan blijkbaar nog wraakacties zitten uitoefenen tegen NSV'ers en KVHV'ers, waarvan er toch enkelen serieus zijn toegetakeld door gemaskerde en bewapende antifa's. Blijkbaar is antifa te laf om het open gevecht aan te gaan, en vallen ze liever individuen in de rug aan, als die frieten aan het bestellen zijn.
Daarom kameraden, laat het duidelijk zijn, de strijd tegen antifa kan blijkbaar niet met een open vizier gestreden worden. Daarom zal AK er alles aan doen, om de antifa te bekampen met hun eigen wapens. Hasta la vista, antifascista