zaterdag 10 oktober 2009

Laffe en gewelddadige antifa in Antwerpen

Op donderdag 8 oktober organiseerde de studentenafdeling van antifa een openbare meeting op de universiteit van Antwerpen. Enkele van onze kameraden hadden zelf een persoonlijke uitnodiging gekregen van Andrej Novak, vertegenwoordiger van de richting wijsbegeerte in de studentenraad en werkzaam in het Agora-café, via hun emailadres van de UA. Met een tiental kameraden spraken we dus af in een plaatselijk studentencafé om naar deze meeting te gaan. Toen we nog iets aan het drinken waren in dit café, kwam diezelfde Andrej Novak al provoceren aan het raam.

Toen we aankwamen aan het gebouw van de universiteit waar de meeting zou plaatsvinden, werden we opgewacht door een 30tal personen, waarvan een aantal van vreemde origine. De meeste van deze personen waren duidelijk geen studenten aan de Antwerpse unief, en waren zo weg gelopen uit een kraakpand in Gent, wat ook wel is zou kunnen kloppen aan hun accent te horen. Aanvoerders van deze bende waren de al eerder genoemde Andrej Novak, die wel snel naar de laatste linie verhuisde toen hij zijn naam hoorde, Jan Vlegels, assistent aan de unief en dus personeel, en de altijd aanwezige Geert Cool, waarschijnlijk weer spreker van dienst. Wij lieten ons niet doen en liepen op deze massa af, maar toen een kameraad verwond werd aan het hoofd, beantwoorden we de slagen. Kameraden laten wij niet in de steek.

Jan Vlegels stond goed mee te slagen op studenten van de unief van zijn werkgever, tof personeel dat ze hebben aan de UA. Van Andrej Novak moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat hij niet op ons heeft geslagen, vermits hij het in de achterste linie te druk had met zijn Sloveense en andere vriendjes van vreemde origine op te bellen. De antifa was ook weer zo laf om wapens te gebruiken. Opeens werden we onthaald op een wolk van één of andere afweerspray. Ook hier dienen we eerlijkheidshalve weer op te merken dat deze spray al te lang in een kraakpand had gelegen, en waarschijnlijk over datum was. Maar na deze wolk, hebben we toch allemaal een sjaal voor ons gezicht gedaan, je weet immers nooit wat antifa nog in petto heeft. Uiteraard hadden de antifa's de flikken gebeld, en werden wij allemaal gefouilleerd. Niemand van ons had wapens bij. Ook kregen we nog een ID-controle. Bij de antifa's werden er maar een aantal gefouilleerd, maar wapens werden er niet gevonden, die hadden ze al lang weggegooid.

Een mooie manier van erkende organisaties aan de universiteit en van het universiteitspersoneel zelf om de eigen studenten de toegang te weigeren. Meningsverschillen tussen studenten die op een vechtpartij uitlopen, dat snappen we nog. Maar personeel van de universiteit dat op de eigen studenten slaat, en een bende krakers optrommelt om dit ook te doen, daar is het laatste nog niet over gezegd. En weeral zijn de typisch methodes van antifa naar boven gekomen, in een veel grotere groep, met wapens en krakers, tegen studenten! Proficiat antifa, je hebt ons de toegang tot onze unief geweigerd voor één avond met het universiteitspersoneel aan jullie kant, maar vergeet niet: het stad is van ons! Hasta la vista, antifascista!