donderdag 8 oktober 2009

Brief aan de rector van de UA

“Geachte heer,
De idee van vrije meningsuiting wordt tegenwoordig zeer subjectief verdedigd op de UA. Enerzijds wordt een Nick Griffin-kruisverhoor (de naam duidt al op het waarschijnlijk kritisch aspect van de avond) van de Nationalistische StudentenVereniging (NSV!) verboden, terwijl we tegelijkertijd merken dat de Actief Linkse Studenten (ALS) op 8 oktober a.s. een neomarxistische avond (waar ze dus subjectief Marx’ ideeën zullen verdedigen) houden in de gebouwen van de UA.
Wij als Autonome Kameraden (AK) zijn te vinden voor absolute vrijheid van meningsuiting, zeker op de UA. Als we kijken naar het verbod op de NSV!-activiteit krijgen we de indruk dat de UA geen vertrouwen heeft in het kritisch vermogen van de studenten.
We voelen ons dan ook genoodzaakt om de universiteit in deze bij te staan en zullen jullie lijn ook doortrekken. AK zullen ervoor zorgen dat de blijkbaar naïeve en domme Antwerpse student niet geïndoctrineerd wordt door neomarxistische ALS-boodschappen op 8 oktober a.s. Iedereen gelijk voor de wet!
Met autonome groeten en tot 8 oktober,
AK”

Dit is de brief die AK op 29 september verstuurde naar de rector van de UA, reactie per mail hebben we nog niet gekregen, benieuwd of er vanavond reactie zal zijn.