donderdag 1 oktober 2009

Passief Linkse Scholieren

Woensdag 30 september had ALS, de Actief Linkse Studenten, een startvergadering van de Actief Linkse Scholieren aangekondigd. Deze zou doorgaan in café Den Bengel, na de dagen voordien aan een paar middelbare scholen geflyerd te hebben. Opnieuw waren wij als Autonome Kameraden benieuwd naar wat er gezegd ging worden. Een vijftiental kameraden, waaronder ook scholieren van NJSV trokken op woensdagmiddag naar deze startvergadering.

Goed op tijd, zoals altijd, troffen we twee ALS’ers en een hoop papier aan. Dit papier was geen gemeenschappelijk bezit, want we mochten het niet bekijken tenzij we betaalden. Wat we wel mochten bekijken was de afzakkende broek van een communistische kameraad (foto’s hiervan volgen).

Wat we niet aantroffen waren scholieren, die gelukkig niet in de socialistische val waren getrapt. Bij deze weten we dus dat het oprichten van een scholierenafdeling van ALS een totale flop is, zoals we al eerder hadden vastgesteld bij het bekijken van de beelden van de actie tegen het hoofddoekenverbod. Ook hier waren geen scholieren te zien. Zoals een kameraad terecht opmerkte was het eerder de opstartvergadering van de Passief Linkse Scholieren.

Een derde ALS’er arriveerde te laat en ook zijn komst bracht geen schwung in de meeting. Om er wat sfeer in te brengen haalde een kameraad een citaat van ons aller vriend Ché Guevara boven: "The black is indolent and a dreamer; spending his meager wage on frivolity or drink; the European has a tradition of work and saving, which has pursued him as far as this corner of America and drives him to advance himself, even independently of his own individual aspirations." Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het citaat van de kameraad slechts de eerste vier woorden omvatte, maar hier dan toch de volledige context…
Het mocht niet baten, het geheugen van onze politiek correcte vrienden bleef even selectief.

Een goed kwartier later en nog altijd geen socialistische scholieren te zicht zakte de voltallige ALS-delegatie dan maar af naar het plaatselijk alternatief café. Ook de marxistische broek zakte verder af.

DSCN0944